ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ...

, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 12:20 π.μ.

 Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσπαθήσουμε να αισθανθούμε πιο κοντά σε μαθητές με προσφυγικό/μεταναστευτικό προφίλ .

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να βρίσκεσαι, να νιώθεις και να συμπάσχεις με την κατάσταση του άλλου, έχοντας όμως επίγνωση του ότι αυτό συμβαίνει στον άλλο. 

Η ενσυναίσθηση είναι η βάση του ενδιαφέροντος των ανθρωπίνων σχέσεων και μας επιτρέπει να καταλαβαίνουμε αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς.

Η ενσυναίσθηση πρέπει να είναι μέρος της παιδαγωγικής διαδικασίας διότι ένας από τους σκοπούς της εκπαίδευσης είναι και η ψυχοσυναισθηματική καλλιέργεια του ατόμου.

Τα συναισθήματα του παιδιού που εισέρχεται στην τάξη επηρεάζουν τον τρόπο που αυτό μαθαίνει. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι ικανοί να συνδέονται και να καταλαβαίνουν τους μαθητές τους ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες των παιδιών.

Οεκπαιδευτικός στην τάξη αντιμετωπίζει παιδιά από διαφορετικά κοινωνικοπολιτισμικά επίπεδα Μέσω της ενσυναίσθησης για τους μαθητές του , τους διδάσκει καλύτερα και  τους βοηθήσει να καλλιεργήσουν αυτή τη δεξιότητα και οι ίδιοι.

    Ευχαριστούμε τον ΣΣΕ κ.Δημοσθένη Χατζηλέλεκα και την κα Αφροδίτη Ξυνοπούλου ΣΣΕ Νηπιαγωγών






Πού βρισκόμαστε;