ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ- 26η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 10:37 μ.μ.

 


Σε όλη την Ευρώπη, 700 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. 
Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη. 
Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή...

 
 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!  BONJOUR!!!  GOOD MORNING!!!...

Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολυγλωσσίας η 26η Σεπτεμβρίου που γιορτάστηκε και φέτος στο σχολείο μας.                                                                                                                          

  Μια σύντομη ενημέρωση για τη σημασία εκμάθησης ξένων γλωσσών και στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ’ ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στους πολιτισμούς της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Σειρά είχαν οι μαθητές της Ε’ οι οποίοι μας καλημέρισαν σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, ενώ στο τέλος επισκεφτήκαμε νοερά πολλές ευρωπαϊκές χώρες και μάθαμε τις «παραξενιές» που κρύβει η γλώσσα τους. Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών του Σχολείου μας, κ. Βίκυ Παπαρσένου και  κ. Ελένη Παρλαβάντζα.                               Παράλληλα  μαθητές της Ε’ πέρασαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τις ζωγραφιές τους και 2 από αυτούς  σχεδίασαν το μπλουζάκι του επόμενου εορτασμού της Ημέρας Γλωσσών συμμετέχοντας στον αντίστοιχο διαγωνισμό.










 

Πού βρισκόμαστε;