ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ:Διατροφή και άσκηση από την αρχαιότητα εώς σήμερα

, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 3:03 μ.μ.

Σε συνέχεια της ενασχόλησής μας με τον Ιπποκράτη, τη θεωρία του περί διατροφής και άσκησης, τις ιατρικές του απόψεις και τη ζωή του γενικότερα, "εκμεταλλευτήκαμε" μια ιδιαίτερη τιμή που μας έγινε !
Ο γλύπτης του αγάλματος που στέκεται υπέρλαμπρο επάνω από το Μουσείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα, κ.Γεώργιος Καλακαλλάςhttp://www.hippocratesinlarissa.gr/index.php/el/2015-07-29-13-20-41/d-paliouras-2 μας εμπιστεύτηκε μια προτομή του Ιπποκράτη η οποία και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως καλούπι για να φτιάξουν οι μαθητές τις δικές τους προτομές.
Η εμπειρία μας; Ξεχωριστή!
"Αγγίξαμε" κάθε λεπτομέρεια του προσώπου του Ιπποκράτη και εντυπωσιαστήκαμε από την τέχνη του γλύπτη.
Δέος και συγκίνηση!
Και φυσικά περάσαμε στη δράση! Ανυπομονούσαμε να φτιάξουμε τους δικούς μας Ιπποκράτες! Ανακατέψαμε καλλιτεχνικός γύψο και νερό...κάποιοι μαθητές μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για το πώς βγάζουμε το καλούπι...και τα αποτελέσματα μας ενθουσίασαν!
Οι μαθητές του Ε1 μαζί  και η κα Ελένη Πιτσίλκα, η δασκάλα τους και την κα Βίκυ Παπαρσένου συνοδοιπόρο στο πρόγραμμά μας παρουσιάζουν μικρά δείγματα τέχνης!
Για άλλη μια φορά θα ευχαριστήσουμε το Σύλλογο "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα" για την παρέμβασή του προκειμένου να έχουμε στα χέρια μας την πολύτιμη προτομή.




Πού βρισκόμαστε;