ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

, Τρίτη 9 Απριλίου 2019 1:38 μ.μ.

  
   Οι δράσεις συνεχίστηκαν και την Πέμπτη 4 Απριλίου, οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη γωνιά ανακύκλωσης στη Νεάπολη, όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας μιας γωνιάς ανακύκλωσης και πέταξαν στους σωστούς κάδους τα απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει σε διάρκεια ενός μήνα. Η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι η συνέχεια, θα λέγαμε, της ενημέρωσης των παιδιών για τον ορθό τρόπο ανακύκλωσης, αφού εκεί παρευρισκόταν η κα Ελένη Χαυτίκη, η προϊσταμένη του τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λάρισας, η οποία, λίγες μέρες νωρίτερα σε επίσκεψή της στο σχολείο μας, ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε τους μαθητές πάνω σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση.
   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δόθηκε έμφαση στη κατανόηση, από πλευράς των μαθητών, της σημασίας της χωριστής συλλογής τεσσάρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων συσκευασιών και στα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον.
   Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, αφού ολοκληρώθηκε η ρίψη των σκουπιδιών στους σωστούς κάδους, μαθητές του σχολείου μας πήραν την πρωτοβουλία και καθάρισαν από σκουπίδια τη διπλανή παιδική χαρά, αναδεικνύοντας έτσι το στοιχείο του ενεργού και υπεύθυνου πολίτη. 

Πού βρισκόμαστε;