ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 9:43 π.μ.

Το μήνυμα της ανακύκλωσης επιχείρησε να περάσει στους μαθητές μας η κα Χαυτίκη Ελένη, προϊσταμένη του τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λάρισας. Η ομιλία της για την ανακύκλωση βασίστηκε στο τρίπτυχο ΠΕΡΙΟΡΙΖΩ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ. Ενημέρωσε τους μαθητές για:
  1. τη διαχείριση των απορριμμάτων,
  2. τα υλικά που ανακυκλώνονται,
  3. την ανακύκλωση του τηγανελαίου,
  4. το σωστό τρόπο με τον οποίο γίνεται η ανακύκλωση και
  5. τα περιβαλλοντικά οφέλη που έχουμε για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται.
Στη συνέχεια, οργάνωσε ένα παιχνίδι προκειμένου να μάθουν οι μικροί μαθητές δια της βιωματικής εμπειρίας το διαχωρισμό των απορριμμάτων (χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικροσυσκευών, λαμπτήρων, μπαταριών κτλ). Ο κάθε μαθητής καλούνταν να περιεργαστεί το αντικείμενο - απόρριμμα που του δινόταν και να το ρίξει στο σωστό κάδο.
Σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, αλλά και μέσω αυτών των γονέων τους, για την ανακύκλωση με απώτερο στόχο την ενίσχυση της συνολικής προσπάθειας προστασίας του περιβάλλοντος.
Είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να μάθουν από μικρή ηλικία να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον. Γιατί η ανακύκλωση πρόκειται τελικά για τρόπο ζωής που, αν υιοθετηθεί από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, παγιώνεται με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση οικολογικά ευσυνείδητων πολιτών!



Πού βρισκόμαστε;