ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ

, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 10:19 π.μ.

  Με την έναρξη του E-TWINNING προγράμματός μας και με τίτλο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης από την αρχαιότητα έως και σήμερα" επιχειρήσαμε, σε συνέχεια της περυσινής μας προσέγγισης, να εμβαθύνουμε σταδιακά στην ιπποκρατική θεωρία.
Έτσι, αφού "ξανασυστηθήκαμε" με τον πατέρα της Ιατρικής και τη σχέση του με την πόλη της Λάρισας, μιλήσαμε για τον μυθικό του πατέρα, τον Ασκληπιό όπως και τον όρκο του Ιπποκράτη που αναφωνείται παγκοσμίως από τους τελειόφοιτους της Ιατρικής.
  Οι μαθητές- τριες του Ε1- με ενθουσιασμό και ερευνητική διάθεση- συνέθεσαν ταμπλό , ζωγράφισαν έννοιες σχετικές και προσπάθησαν να αφομοιώσουν αρχές του Ιπποκράτη.
Μια θεωρία πολυδιάστατη της οποίας μία συνιστώσα ξεκινήσαμε να αναλύουμε.
Η διατροφή στην αρχαιότητα, οι τροφές που συστήνονται από τον Ιπποκράτη  και φυσικά, το απόφθεγμα "Ας είναι το φάρμακό σου η τροφή σου και η τροφή σου το φάρμακό σου"!
Στο πρόγραμμά μας συμμετέχουν 12 Σχολεία από όλη την Ελλάδα και από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με κοινό στόχο τη διοχέτευση ιδεών και την ανταλλαγή γνώσεων και κυρίως, την πολιτιστική προαγωγή της πόλης.

Παρουσίαση 1η λοιπόν και ακολουθούν περισσότερα...με δράσεις και δραστηριότητες τόσο από την κ. Βίκυ Παπαρσένου καθηγήτρια Αγγλικής αλλά και τον κο Κώστα Γάτσιο καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας









Πού βρισκόμαστε;