ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 11:10 π.μ.



Στο πλαίσιο του προγράμματος ''Νοιάζομαι και Δρω'', στο οποίο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει το σχολείο μας, οι μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης παρακολούθησαν ενημερωτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος με θέμα: «Ασφαλής συμβίωση μαθητών με το σιδηροδρομικό δίκτυο». Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μέσα από την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων η ενημέρωση για σημαντικά θέματα σχετικά με τη σωστή συμπεριφορά και ασφάλεια σε ότι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά, αλλά και για τους κινδύνους που έχει η λειτουργία των τρένων. Τους παρασχέθηκαν οδηγίες για την προσεκτική και ασφαλή διάβαση των σιδηροδρομικών σταθμών, τονίστηκε η υψηλή τάση που χρησιμοποιείται στη περίπτωση της ηλεκτροκίνησης του τρένου, καθώς και το τι πρέπει να προσέχουμε για την αποφυγή ατυχημάτων. Πέρα από τον προφανή σκοπό του προγράμματος, οι μαθητές κατανόησαν ότι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προσοχή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή των ατυχημάτων. Έτσι, προτάθηκε να ενημερώσουν την οικογένειά τους και να συζητήσουν με τους οικείους τους τα προαναφερθέντα, προσεγγίζοντας έτσι την έννοια της Ενεργού Πολιτειότητας και της Αλληλεγγύης.

Η ενημέρωση έγινε από τον κ. Φούκα και τον κ. Κόνδυλα Νίκο, υπεύθυνο τμήματος συντήρησης-ηλεκτροκίνησης ΟΣΕ Κεντρικής Ελλάδας.

Πού βρισκόμαστε;