ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 9:04 π.μ.

 Στο πλαίσιο του προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω" οι μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης με τις δασκάλες τους Χριπάτσιου Αποστολία , Δουδούκα Καλλιόπη και Ψάρρα Ελένη παρακολούθησαν τη διαδραστική έκθεση «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» από  την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς.  Μίλησαν με την κ. Ελένη Σβορώνου ( μέλος της  ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  τουWWF) και άλλους εθελοντές.
Αρχικά οι εθελοντές συστήθηκαν και  μίλησαν για την οργάνωση που αντιπροσωπεύουν  το WWF, μίλησαν για το  σύμβολό του που είναι το πάντα και ότι το  WWF είναι μια οργάνωση που ασχολείται από τη διάσωση σπάνιων ειδών έως την αλλαγή του κλίματος. Από τη βιώσιμη ανάπτυξη έως την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Είπαν ακόμη πόσο ευτυχισμένους τους κάνει ο εθελοντισμός.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να συμβάλει στην υιοθέτηση ενός τρόπου διατροφής που θωρακίζει την υγεία των παιδιών και ταυτόχρονα είναι φιλικός προς το περιβάλλον.  Οι μαθητές έμαθαν πως να γίνουν υπεύθυνοι καταναλωτές και αγοραστές τροφίμων στο σούπερ μάρκετ. Επίσης  πως να  αποφεύγουν τη δημιουργία απορριμμάτων από τις συσκευασίες.   Γνώρισαν τη διαδρομή της τροφής και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον.




Πού βρισκόμαστε;